donderdag 10 september 2015

Occhio Lui en Lei

Hallo!

Voor interieur liefhebbers is het altijd uitkijken naar het moment wanneer het Duitse Occhio met iets nieuw komt. En jawel, het is weer zover! En deze keer niet met één, maar twee volledig nieuwe productlijnen! De Lui en de Lei.


De Lui
Deze winnaar van de 2015 Interior Innovation Award is een soort moderne spotlight die design en technologie op een prachtige manier combineert. De krachtbron in deze Lui is een 13 of 18 W LED module die een zeer krachtig maar toch zacht en sfeervol licht geeft.

De Lui maakt gebruikt van het 3d systeem waardoor je hem letterlijk naar elke hoek van de kamer kan richten en zo zelf kiest waar je de accenten legt. Indien je kleinere elementen in de ruimte wenst aan te lichten of een bepaalde sfeer wilt creëren kan dat ook, want niet alleen de kleur van het licht maar ook de stralingshoek is volledig zelf instelbaar. Het armatuur zelf is dan nog eens verkrijgbaar in meer dan 10 verschillende kleurencombinaties en beschikbaar voor zowel plafond, wand, vloer en tafel. Dus voor elk wat wils!


De Lei
Met de Lei proberen de designers het concept van de klassieke lampenkap in een nieuw jasje te steken. Ondanks dat klassieke jasje is ook dit armatuur een technologisch hoogstandje, met een 9W LED module. Net zoals bij de Lui is de stralingshoek van de lichtbundel en de lichtsterkte aanpasbaar. De Lei is beschikbaar in meer dan 5 kleuren en als pendel, plafond, wand of vloerlamp. Weeral keuze genoeg dus, zoals we van Occhio gewoon zijn. Maar deze zal het best staan in moderne interieurs met een knipoog naar het verleden.